Nu este întotdeauna practic să cereți vecinilor să va urmărească casa în timp ce sunteți în vacanță. O alternativă poate fi instalarea o camera de supraveghere wireless și utilizarea tehnologiei și a internetului pentru a vă supraveghea proprietatea.

Dar cum aleg o camera de supraveghere wireless potrivita nevoilor mele? Facem acest lucru, în primul rând, punându-ne o serie de întrebări

Am nevoie de o camera wireless sau cu fir?

Merge cu baterii sau acumulatori?

Cum este rezolutia camerei cand este noapte?

Este rezistenta la intemperii?

Dar la variatii  de temperatura?

O pot instala singur?etc

Dar sa le luam pe rand.

Cum funcționează camerele de supraveghere wireless?

O cameră de supraveghere wireless este o cameră web, ce poate fi instalata oriunde în casă sau in exteriorul ei și se poate conecta la rețeaua wifi casnica, precum și la internet. Cu acest tip de cameră, vă puteți urmări casa de oriunde va aflati prin intermediul unui computer, telefon sau tabletă. Astfel vă asigurați liniștea sufletească care rezultă din faptul că locuința dvs. este monitorizata permanent.

Utilizările tipice ale unei camere de supraveghere sunt: supravegherea exteriorului casei, supravegherea copiilor, monitorizarea unui bebeluș care doarme acasă, supravegherea animalului tău de companie în timp ce ești la serviciu sau chiar doar să verifici cine e la ușă. De asemenea, vă pot trimite alerte dacă detectează mișcare, cum ar fi cineva necunoscut care intra pe proprietatea dvs sau da tarcoale prin zona adicienta usii locuintei.

Calitatea imaginii a unei camere de supraveghere wireless

Dacă utilizați o camera de supraveghere wireless pentru a va monitoriza casa sau proprietatea dvs, este importantă o calitate bună a imaginii. Dacă aveti  un intrus ce va va calca proprietatea  veți dori să il puteți identifica cat mai usor.

De ce calitate video aveți nevoie?

Principalele două lucruri de luat în considerare sunt rezoluția și câmpul vizual. Majoritatea camerelor de supraveghere oferă acum cel puțin o calitate video full-HD la 1080p . Deși puteți obține videoclipuri cu rezoluție mai mare, până la 4K , trebuie să luați în considerare lățimea de bandă disponibilă pe internet și spațiul de stocare necesar pentru imagini cu o rezolutia asa mare.

Unele camere au si optiunea HDR. Aceasta poate crește semnificativ calitatea generală a imaginilor și poate fi extrem de utila în reducerea zonelor supraexpuse atunci când iluminatul este mixt.

De asemenea este important cat de mare este unghiul pe care îl poate acoperi camera (campul vizual), care variază de la aproximativ 110 grade până la 180 de grade.

Vederea nocturnă a unei camere de supraveghere wireless

Majoritatea  camerelor de supraveghere oferă asa zisa viziune de noapte.Aceasta caracteristica este deosebit de utila pentru monitorizarea proprietatii, deoarece camera poate capta imagini în condiții de lumină foarte scăzută și chiar în întuneric complet. Cu toate acestea, calitatea imaginilor poate varia foarte mult. Multe camere sunt dotate cu tehnologia de vizionare cu raze infraroșii insa nu reusesc sa capteze  prea multe detalii. Acestea vă oferă o imagine în tonuri de gri, care prezintă  detalii faciale mici sau chiar deloc, lăsând eventualul intrus să arate ca o fantomă. O viziune de noapte de bună calitate poate face  diferența, astfel incat imaginile și videoclipurile capturate sa poata fi  utilizate cu succes.

camera de supraveghere viziune nocturna

 

Detecția mișcării a unei camere de supraveghere wireless

In general  camerele de supraveghere alimentate cu baterii sau acumulatori  declanseaza inregistrarea video atunci cand sesiseaza mișcare. In acest caz este util sa puteti defini zona in care se face detectia miscarii. De exemplu daca sunteti in aproprierea unei zone circulate (trotuare, alei, etc) veti dori sa excludeti respectiva zona din campul de detectie.

camera de supraveghere zona detectie

De asemenea păsările, animalele și ramurile care cad, pot declansa alarme false. Din acest punct de vedere ar fi util sa aveti o camera de supraveghere ce poate distinge intre miscarea facuta de oameni si cea de animale, pasari sau alte obiecte.

camera de supraveghere detectie miscare

Recunoasterea faciala a unei camere de supraveghere wireless

O alta caracteristica extrem de utila poate fi recunoasterea faciala. Puteți să vă înregistrați prietenii și membrii familiei ca fețe de încredere, apoi când cineva se apropie de casă, camera poate spune dacă persoana respectivă este cineva în care puteți avea încredere. Astfel se reduce numărul de alerte pe care le primiți si dubla durata de viata a bateriei.

camera de supraveghere cu recunoastere faciala

IMAGINE: SECURITATE EUFY

Aplicație intuitivă pentru smartphone

Fiecare cameră de supraveghere vine cu o aplicație ce poate fi descarcata pe telefon,tableta sau computer.In  general ele sunt intuitive si sunt relativ ușor de învățat. Cele mai bune aplicații prezintă caracteristicile camerei într-un mod intuitiv și logic, așa că, atunci când vrem să verificăm ceva sa putem accesa usor filmările.

camera de supraveghere cu aplicatie

Camera de supraveghere cu sunet audio bidirecțional

La fel ca rezolutia de filmare full HD 1080p și viziunea de noapte, sunetul bidirecțional a devenit un standard pe care ne așteptăm sa existe la o camera de supraveghere . In acest caz corpul camerei găzduiește un microfon și un difuzor încorporat, astfel încât să puteți vorbi direct cu oricine apare la ușa dvs. ,utilizând aplicația. Indiferent dacă sunteți sau nu acasă.

camera de supraveghere cu audio bidirectional

Durata de viață a bateriei camerelor de supraveghere wireless

Camerele de supraveghere alimentate cu baterii nu sunt proiectate pentru înregistrarea activă în mod continuu, deoarece foarte curând ar consuma bateria. Deci, este important să aveți un program de detectare a mișcării. Recunoasterea faciala, definirea unei zone de detectie a miscarii și capacitatea de a schimba sensibilitatea de detectare a mișcării sunt de asemenea extrem de importante. Dacă camera se activeaza prea des, atunci bateriile se vor epuiza mai repede. 

Calitatea imaginii in cazul multor camere de supraveghere nu este setată la calitate înaltă în mod implicit. În afară de necesitatea unei lățimi de bandă mai mari pentru a transmite imagini, imaginile de înaltă calitate vor consuma din durata de viata a bateriei.

Proiectarea și durabilitatea camerelor de supraveghere

Cea mai obișnuită evaluare  pentru camerele de exterior este IP-65, ceea ce înseamnă că va rezista intemperiilor si temperaturilor extreme. Tot ceea ce este peste acest standard este un bonus. In acelasi timp daca camera va fi utilizata in spatii inchise atunci nu mai e nevoie de un standard atat de ridicat.

camera de supraveghere waterproof

Acestea sunt cele mai importante caracteristici ale unei camere de supraveghere. Daca ai in plan achizitionarea unui sistem de supraveghere wireless poti accesa linkul https://papetti.ro/produse-it/siguranta-monitorizare  unde vei gasi unele dintre cele mai bune modele de acest gen.

Ai grija. Siguranta casei tale e nepretuita.